top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Μηνάς Λυριστής: Περί έγκρισης επιπλέον slots για αεροπορικές εταιρίες ενδονησιωτικής συνδεσιμότητας

Updated: Mar 10, 2023

Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Μηνά Λυριστή στην 3η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα 2 της Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο: Αίτηση Τροποποίησης της Αερολιμενικής Διάταξης 4 για την Θέσπιση Δυνατότητας Συντονισμού VFR Schedule πτήσεων μεταξύ των Αεροδρομίων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Το θέμα αφορά την αίτηση της ΠΝΑι περί αδειοδότησης περισσότερων slots στάσης στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (με έμφαση στα διεθνή) για αεροσκάφη που πραγματοποιούν ενδοκυκλαδικές ή/και ενδοδωδεκανησιακές πτήσεις.


Είναι μείζον, αφενός όσο αυξάνεται ποσοτικά το τουριστικό προϊόν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αφετέρου όσο πραγματοποιείται προσπάθεια υγιούς συνύπαρξης της θερινής με τη χειμερινή περίοδο, να υπάρχουν ενδοκυκλαδικά και ενδοδωδεκανησιακά δρομολόγια αεροπορικών εταιριών.


Η διασύνδεση των νήσων είναι πρώτο μέλημα (ή έστω έτσι πρέπει να είναι) για όσους ασχολούνται με τα κοινά και ιδιαίτερα όσων ασκούν εξουσία. Θέση μου είναι, πως πρέπει να αδειοδοτούνται όσο περισσότερες εταιρίες τέτοιων συμφερόντων είναι εφικτό, καθώς αυτό πρόκειται αφενός να λειτουργήσει θετικά για όσους επιθυμούν ή αναγκάζονται να ταξιδέψουν μεταξύ των νησιών μας, αφετέρου δίνεται η δυνατότητα άμεσου και με λιγότερη ταλαιπωρία ταξιδιού για τους tranzit επισκέπτες του Νοτίου Αιγαίου.


Σε ερωτήσεις που κατέθεσα επίσης, ενημερώθηκα πως το παραπάνω αίτημα του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά την αδειοδότηση slots στα αεροδρόμια για στάσεις αεροσκαφών και όχι διανυκτέρευση, ενώ σε έτερο ερώτημα μου, απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη πως η παρούσα πολιτική επουδενί δεν επηρεάζει τη δρομολόγηση υδατοδρομίων στα νησιά μας.



Μηνάς Λυριστής

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

ΠΕ Μυκόνου




6 views
Post: Blog2_Post
bottom of page