top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Τα καταφέραμε!

Όταν στις 22 Απριλίου 2019 ανακοίνωνα την υποψηφιότητα μου για το Περιφερειακό Συμβούλιο, είχα κατά νου να κάνω μια προεκλογική εκστρατεία σύμφωνα με τις δικές μου αρχές. Όπως εγώ ήθελα, ακόμη κι αν αυτό σήμαινε την παταγώδη αποτυχία του εγχειρήματος μου. Όπως εγώ ονειρεύομαι την πολιτική, χωρίς ακρότητες, χωρίς ύβρεις. Ονειρεύομαι την πολιτική ως τον κινητήριο μοχλό της κοινωνιας, και όχι σαν ένα σαθρό μοντέλο αρπαχτής.


Τον ένα μήνα που διήρκεσε η προεκλογική περίοδος, έκανα αυτό ακριβώς που ονειρεύτηκα! Δημοσίευσα τις ιδέες μου, και περίμενα. Περίμενα να δει ο κόσμος τη διαφορετική πινελιά που ήθελα να δώσω. Στο χρώμα της αξιοπρέπειας και της σκληρής δουλειάς. Δεν είχα χρόνο για προεκλογικά βίντεο, δεν είχα χρόνο ούτε για να παρευρεθώ στις περισσότερες πολιτικές συγκεντρώσεις του νησιού. Δεν είχα χρόνο διότι εργαζόμουν όμως, επειδή έτσι έχω μάθει απο μικρή ηλικία. Και δεν θα το άλλαζα αυτό, ότι και αν συνέβαινε.


Δέχτηκα σχόλια: αρνητικά, θετικά. Δέχτηκα αγάπη. Είδα στα μάτια πολλών στήριξη. Πολλοί μου ζήτησαν «έργα», κατασκευές φαραωνικές, μιας άλλης εποχής. Πάντοτε απαντούσα πως αυτό που είναι πιο σημαντικό από τα έργα, είναι η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία· όχι για να δείξουμε οτι όσα υποσχεθήκαμε έγιναν πράξη, αλλά για να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ζουν σε ενα τόπο καλύτερο από αυτόν που ζούσαν χθες. Διότι όλοι μιλούν για το καλύτερο αύριο, ωστόσο όταν το «αύριο» έρχεται, πάλι το ίδιο ζητούμε. Ας δουλέψουμε λοιπόν και κάποιοι, για το σήμερα!


Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο συνδιασμό μου και δεύτερος συνολικά στο νησί μου, τη Μύκονο. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη, μα πρωτίστως ευχαριστώ την οικογένεια μου για την υπομονή, αλλά και τους διαλεχτούς μου φίλους που πίστεψαν σε εμένα.

Ειμαι περήφανος. Γιατί μετά από πολύ καιρό, στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα έχουν φωνή αυτοί, επάνω στον ιδρώτα τον οποίων άλλοι βγάζουν selfies για το «θαύμα του τουρισμού».


Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς,

Μηνάς Λυριστής

15 views
Post: Blog2_Post
bottom of page