top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Παρουσία Μηνά Λυριστή ως προσκεκλημένου στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αποτελεί μεγάλη ώθηση να αναγνωρίζονται η δουλειά και οι προτάσεις που καταθέτω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Παρότι δεν είμαι μέλος του, προσκλήθηκα στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «αριστίνδην σύνεδρος» ανάμεσα σε 150 προσωπικότητες της πολιτικής, των επιστημών και των τεχνών.


Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και για την τιμή αυτή.


Ακολουθεί απόσπασμα από τον χαιρετισμό μου, όπως κατατέθηκε στα πρακτικά.


«Οφείλω να επισημάνω, την σημασία της ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πλαίσια μιας πραγματικής δημοκρατίας από τα «κάτω».


Αυτό όχι μόνο αποτελεί για την τρέχουσα συγκυρία συγκρουσιακό στόχο με την κυβέρνηση, αλλά και απολύτως αναγκαίο εργαλείο για την αναζωογόνηση ενός κινήματος λαϊκού.


Στον σημερινό κυκεώνα παραπληροφόρησης και ασυδοσίας, υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική με άξονα τον πολίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο μέρος του λαού μας θεωρεί πως δεν αντιπροσωπεύεται από το πολιτικό σύστημα.


Και είναι καθήκον μας, να τους προσεγγίσουμε, δημιουργώντας συγκεκριμένα ιδεολογικά και πολιτικά μέτρα, με το οργανωτικό βάρος να πέφτει σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα η προσπάθεια κατάρτισης νέων συμμαχιών και σχηματισμών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή.


Εν τέλει, την εικονική πολιτική την καταστρατηγούμε στην πράξη, με τις δράσεις μας από γειτονιά σε γειτονιά.


Γιατί αγαπητοί σύνεδροι και φίλοι, μόνο έτσι μπορεί να δομηθεί ένα μαζικό, λαϊκό πολιτικό κίνημα το οποίο θα κάνει “μια νέα αρχή”.


_____

Post: Blog2_Post
bottom of page