top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες, φίλες και φίλοι


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετώ το νησί μας ως αντιπρόσωπος του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Διανύσαμε μια δύσκολη περίοδο όπου ήταν πλέον παραδεκτό ότι οι συσχετισμοί στην Περιφέρεια δεν επέτρεπαν την αποτελεσματική έκφραση αντίδρασης. Παρ’ όλα αυτά δώσαμε αγώνες μαζί με τους Δήμους και τις ομάδες πολιτών με στόχο την ανατροπή της κακώς νοούμενης “ανάπτυξης.”

Δεν μπορεί να λογίζεται ως ανάπτυξη η κατ’ ευφημισμόν και χωρίς την συνέργεια και την συνδιαβούλευση των τοπικών κοινοτήτων κατασκευή ιδιωτικών υποδομών, ούτε η εξυπηρέτηση συμφερόντων ορισμένων, έναντι της πλειοψηφίας. Φαντάζει δε ως (κακόγουστο) αστείο πως συγκεκριμένες δράσεις ή επενδύσεις διαφημίζονται ως "σωτήριες δια τον τόπο”, ενώ την ίδια στιγμή βασικά ζητήματα υποδομών κεντρικού σχεδιασμού δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί. Η έλλειψη συνεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής είναι εμφανής, αλλά ακόμη χειρότερη είναι η έλλειψη οράματος για το Νότιο Αιγαίο συνολικά. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επικοινωνιακή διαχείριση όλων των ζητημάτων με το “παλιό” να παρουσιάζεται ως “νέο”, ή η κάθε διαφορετική άποψη (ή/και κριτική) να παρακάμπτεται ή να λογίζεται ως προδοτική.

Η Μύκονος χρειάζεται έργα υποδομής και σχεδιασμό ανάλογο της δυναμικής της ως ναυαρχίδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο είναι εμφανείς. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι αιγιαλοί βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Ομοίως και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος τόσο στην επιφάνεια του νησιού μας όσο και πέριξ αυτού. Ακόμη, η επιλογή προβολής του νησιού μας, ως μέρος συνολικής προβολής του Νοτίου Αιγαίου και όχι ως ξεχωριστού προορισμού, είχε ως αποτέλεσμα την μεταβολή του από προορισμός πρωτοποριακός, σε νησί “πακέτων διακοπών”. Και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μας απασχολούν τα τελευταία 9 χρόνια διοίκησης της παρούσας Περιφερειακής Αρχής.

Με τα παραπάνω ως γνώμονα, και με την πίστη πως μπορούμε να έχουμε μια Περιφερειακή αρχή κοντά στα αιτήματα των πολιτών με όρεξη να τα επιλύσει και όχι να τα διαιωνίσει, επιλέγω να κατέλθω στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Επιλέγω να συμπορευτώ με τον συνδυασμό “Νέα Εποχή” και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νικηφόρο Παπανικόλα. Επιλέγω συνειδητά την συστράτευση με νέους και ελπιδοφόρους συνοδοιπόρους, με τους οποίους βάζουμε την κατάρτιση και την εμπειρία πάνω από την μικροπολιτική σκέψη και τις πελατειακές σχέσεις.

Επιλέγω συνειδητά να αγωνιστώ με την πλέον συγκροτημένη και στιβαρή αντιπολιτευτική πρόταση γιατί ανήκω σε αυτούς που οραματίζονται και επιθυμούν ένα διαφορετικό Νότιο Αιγαίο, στο οποίο η Περιφερειακή Αρχή θα εκπροσωπεί το σύνολο των πολιτών και θα είναι αρωγός για την καλλίτερη καθημερινότητα τους, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Η Αλληλεγγύη, οι Υποδομές και η Πολυφωνία είναι τα ορόσημα που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή χρηστής διοίκησης.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έχετε επιλογή. Είναι στο χέρι σας να συνεχίσετε να #έχετε_φωνή

Μηνάς Λυριστής

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου με την Νέα Εποχή



Ανακοίνωση υποψηφιότητας στις περιφερειακές εκλογές
Μηνάς Λυριστής


Post: Blog2_Post
bottom of page