top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Δήλωση Μηνά Λυριστή σχετικά με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν στο ΠΣ στις 18/4/22

Μύκονος, 19/4/2022


Κατόπιν δημοσίευσης στον ηλεκτρονικό τύπο μέρους της απάντησης του Περιφερειάρχη στην τοποθέτηση που εκανα ως ειδικός αγορητής στο ζήτημα ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ίο, έχω να αναφέρω τα εξής:


  1. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς των «αρίστων», οι οποίοι αρνούνται να ακούσουν μια τεκμηριωμένη διαφορετική πολιτική άποψη, βαφτίζοντας την ως «φασίζουσα νοοτροπία», επιλέγοντας τελικά να ακούσουν αυτό που θέλουν.

  2. Δημοσιεύονται στον τύπο μονάχα οι θέσεις του Περιφερειάρχη, οι οποίες είναι άκρως προσβλητικές, ενώ δεν δίνεται στη δημοσιότητα ο αντίλογος (εν προκειμένω οι θέσεις μου), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στρεβλή άποψη για το τί τελικά διημείφθη.

  3. Στην τοποθέτηση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσα μια σειρά από πολιτικές θέσεις, οι οποίες αφορούν την ίδια τη μελέτη, την οικονομική αλλά και την κοινωνική υπανάπτυξη της Ίου· θέσεις οι οποίες -τι πιο σύνηθες- δεν αντικρουστήκαν από κανέναν. Στην ίδια δε την ομιλία του Περιφερειάρχη, αποτέλεσαν απλώς μια αναφορά, καταδεικνύοντας την σημασία που αποδίδεται (;) σε αυτά τα θέματα.

  4. Αντιθέτως, σε ένα δίχως ψυχραιμία και νηφαλιότητα κρεσέντο φωνασκιών, ειρωνείας και προσβλητικών χαρακτηρισμών, ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε για το προφανές: ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στα επιχειρήματα μου και προσπαθεί να στρέψει την συζήτηση σε μια δήθεν προσωπική επίθεση κατα αυτού.

  5. Σε μία απείρου κάλλους απάντηση, ο Περιφερειάρχης δοκίμασε να πατρονάρει τις πολιτικές, τις ιδέες και τα επιχειρήματα όχι μονάχα εμού, αλλά ενός ολοκλήρου συνδυασμου. Ενω μάλιστα, δεν είχε το σθένος να επιτρέψει να δευτερολογησω, ούτως ώστε να απαντήσω επιτόπου στα λόγια του.


Δεν με φοβίζουν οι φωνές.

Δεν με στεναχωρούν οι ειρωνείες.

Δεν με αγχώνουν οι έμπειροι πολιτικοί.


Συνεχίζω την πολιτική μου, όπως ακριβώς υποσχέθηκα. Για να έχουν φωνή όλοι οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και όχι μόνο οι επιχειρηματίες φίλοι μας.


Και εάν κάποιους αυτό τους νευριάζει, συστήνω να παραμείνουν νηφάλιοι, ήρεμοι, και για αρχή να ξεκινήσουν να απαντούν τα ερωτηματα που θέτω, να χρησιμοποιούν τις προτάσεις μου για το καλύτερο μελλον των συμπολιτών μας και τέλος: να αφήσουν τα κουτσομπολιά.


Εδώ κάνουμε πολιτική.


Μηνάς Λυριστής

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

ΠΕ Μυκόνου




Post: Blog2_Post
bottom of page