top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Πως διαχειρίζεται το κρατικό χρήμα η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου

Δεν προκαλούν εντύπωση οι πρόσφατες επιλογές χρηματοδοτήσεων της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, τουλάχιστον όχι σε όσους διαβάζουν τα γραφόμενα μου.


Αναφέρομαι σε δύο γεγονότα: αφενός την απευθείας χρηματοδότηση ύψους 3100 ευρώ στο περιοδικό xploremykonos magazine (απόφαση 39453/2740, 28/4/2021) και αφετέρου στην (συμβολική;) χρηματοδότηση ύψους 1000 ευρώ (!) για τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μυκόνου σε συνεργασία με το Δήμο. Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Δήμος Μυκόνου εκταμιεύει 200.000 € για τον ίδιο σκοπό.


Για ακομη μια φορά δυστυχώς αποδεικνύεται πως η Περιφερειακή Αρχή ακολουθεί μια καθαρά επικοινωνιακή πολιτική, με στόχο την ίδια προβολή. Δεν θα προξενήσει εντύπωση, οταν σε μερικούς μήνες η περιφερειακή αρχή θα τονίζει πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά της για την εκτέλεση του έργου…


Παράλληλα, έχοντας ως αφορμή την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας, οι ιθύνοντες νόες που διοικούν τα νησιά μας, ανακάλυψαν ένα πρωτοεμφανιζόμενο περιοδικό το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη, στηρίζοντας το με ποσό τριπλάσιο απο αυτο που δίδεται για τον πολιτισμό. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε πως το παραπάνω δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα “Υπηρεσιακό λάθος” και πως κανείς δεν θα επικυρώσει την εν λόγω σύμβαση. Οσοι όμως εχουν εστω και την ελάχιστη γνώση της γραφειοκρατίας αντιλαμβάνονται ότι δεν αποφασιζουν οι υπάλληλοι τι θα ανέβει στη Διαύγεια και σε κάθε περίπτωση δεν χρησιμοποιούν το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη. Τόσο η απότομη αλλαγή πορείας της Αρχής στο ζήτημα, όσο και η μη υπογραφή που προκρίνεται ως λύση, είναι αυτονόητα· ειδικά στην περίπτωση μιας τόσο προκλητικής απόφασης.


Οφείλω βέβαια, (για να είμαι δίκαιος) να δώσω συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Αρχή. Γιατί ακολουθεί την ίδια οικονομική πολιτική χωρίς παραλλαγές: Μοιράζει χρήμα για αμφίβολης αναγκαιότητας έργα, την ώρα που ο πολιτισμός και η ιστορία της περιοχής μας λαμβάνουν ψίχουλα. Η ιστορία του τόπου μας, δυστυχώς δεν λογίζεται ως λόγος οικονομικής συνδρομής, μιας και η συντήρηση δεν φέρνει ψήφους, ούτε μπορεί να στηρίξει εγκαίνια, κορδέλες και φωτογραφίες.


Τα έργα ουσίας θα περιμενουν για ακόμη μια φορά να έρθει η προεκλογική περίοδος και οι προεκλογικές φωτογραφίες, ή να αναλάβει τη διοίκηση του τόπου μια Περιφερειακή Αρχή με ενσυναίσθηση...



 
Ανάθεση στο xploremykonos magazine
.pdf
Download PDF • 1.10MB
 
Δαπάνη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
.
Download • 91KB
 
Δαπάνη Δήμου Μυκόνου για Συντηρήσεις και
.
Download • 146KB
 

86 views
Post: Blog2_Post
bottom of page