top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Παρουσία Μηνά Λυριστη στην Xenia 2021

Παρευρέθηκα τις προηγούμενες μέρες στην έκθεση Xenia 2021.


Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, στο Metropolitan Expo, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας εκθέτες παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους σχετικά με νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παροχή υπηρεσιών ξενοδοχείων και εστιατορίων, επιλογές ανακαίνισης αλλά και λοιπές υποκατηγορίες των παραπάνω.


Κατά τη γνώμη μου, το πλέον ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης ήταν η κατηγορία “Greek breakfast - ελληνικό πρωινό», στα περίπτερα τις οποίας παρουσιάστηκε πλειάδα επιλογών με βάση αγαθά από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μάλιστα, μερίμνησε για την παρουσίαση τοπικών προϊόντων, μισθώνοντας δικό της περίπτερο.


Κρίμα που δεν ήταν εκεί και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δικό της περίπτερο. Πιθανώς να το ξέχασαν οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Αρχής. Κρίμα όμως, γιατί τα τοπικά εδέσματα, ιδίως όσα παράγονται στη #Μύκονο, και δη η κοπανιστή, η λούζα, το παξιμάδι, οι πίτες, τα κρασιά μας αλλά και το φρέσκο γάλα και τα λαχανικά, είμαι σίγουρος πως όχι μόνο χώρο θα έβρισκαν στην έκθεση, αλλά θα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.



Μηνάς Λυριστής

___

Post: Blog2_Post
bottom of page