top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τυγχάνει να συμπίπτει με τις τελευταίες ημέρες της τουριστικής σεζόν. Παρά τις αντιξοότητες, η ελληνική τουριστική βιομηχανία κατάφερε να έχει μια εξαιρετική χρονιά, παρόμοια με αυτές προ της πανδημίας, χάρη στη σκληρή εργασία των εργαζόμενων και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που αυτοί προσφέρουν.


Σλόγκαν της φετινής παγκόσμιας ημέρας αποτελεί το «rethinking tourism», όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού καλεί τα κράτη και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν, να αναλογιστούν τι μπορεί να βελτιωθεί στην βιομηχανία και το προϊόν τους. Είναι προφανές, πως όλοι οι φορείς και οι Διεθνείς Οργανισμοί συμφωνούν για το αυτονόητο:


* Βιωσιμότητα,

* Καλύτερες θέσεις εργασίας, και

* Θέσπιση καλύτερων όρων για τις κοινότητες που υποδέχονται τους τουρίστες.


Λύσεις αυτονόητες, οι όποιες όμως δεν πρέπει για ακόμη μια φορά να αποτελέσουν ευχολόγια προς πολιτική κατανάλωση. Το διακύβευμα για το σήμερα και το αύριο των τουριστικών μας προορισμών, εμείς οι νησιώτες και οι άνθρωποι του τουρισμού το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Η ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένου πλαισίου για την ανάπτυξη και την ευημερία των τουριστικών προορισμών όχι μόνο ως μηχανών κέρδους, αλλά ως ζωντανών κοινοτήτων είναι επιτακτική. Η ευημερία δεν φαίνεται στα συνολικά έσοδα, αλλά στις υποδομές, στην αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων και στους όρους εργασίας αυτών.

19 views
Post: Blog2_Post
bottom of page