top of page
  • Writer's pictureMinas Lyristis

Κατεδαφίσεις στη Μύκονο

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες η σημερινή, με μόνη διαφορά την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος 18 τετραγωνικών μέτρων στην πανέμορφη παραλία Μυρσίνη. Η κατεδάφιση καθεαυτή δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ενδιαφέρον όμως είχε η πολυπληθής παρουσία αντιπροσώπων του νόμου. Καθώς στο σημείο βρέθηκαν περίπου 10-15 αστυνομικοί, οχήματα και μηχανές της άμεσης δράσης, σκάφος και προσωπικό του λιμενικού, καθώς και ασθενοφόρο. Δυναμική κινητοποίηση για λίγα τετραγωνικά!


Αξιοπαρατήρητο το γεγονός πως σε κανένα παρακείμενο κτίσμα (σπίτια αναψυχής ως επί το πλείστον) δεν υπήρχαν κολόνες παροχής ρεύματος, κάτι που μου έκανε εντύπωση καθώς η υπογειοποίηση των καλωδίων δεν έχει φτάσει ακόμη σε τούτες τις δυσπρόσιτες περιοχές… Όμως το πλέον σοβαρό είναι η κατάσταση του υδατοταμιευτήρα της Άνω Μεράς ο οποίος είναι απελπιστικά άδειος. Το ζήτημα της ανομβρίας μας πλήττει καθημερινά ολοένα και περισσότερο και κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβει την δέουσα αντιμετώπιση τόσο σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου όσο και σε επίπεδο δημοτικής και περιφερειακής πολιτικής.


Τέλος από μια κουβέντα που είχα με δυο αστυνομικούς, κράτησα την ατάκα: «μην ξεχειλώνετε το νησί σας». Έτσι κατανόησε το νησί ένας επισκέπτης, όμως ένα νησί δεν «ξεχειλώνεται». Η ασυδοσία ορισμένων σε συνάρτηση με την αναλγησία του κράτους δίνουν όμως εύκολα αυτή την εντύπωση. Η δυσκολία της ιδιότητας του πολίτη είναι ότι ενώ κάνει διάφορα σημαντικά στην καθημερινότητα του ιδιωτικού του βίου, οφείλει να αναλογίζεται και να αφιερώνει χρόνο και για τα κοινά, για τον τόπο του και την κοινωνία.


Γιατί αντίβαρο στο “ξεχείλωμα” της πολιτικής είναι μονάχα οι ενεργοί πολίτες.


Μηνάς Λυριστής

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

ΠΕ Μυκόνου





6 views
Post: Blog2_Post
bottom of page